İSTANBUL / MALTEPE - Hasan Şadoğlu Ortaokulu

Dijital Zorbalığı Önleyebiliriz E-Twinning Projesi

"Dijital zorbalığı önleyebiliriz" adlı eTwinning projesinin sonuna gelmekteyiz.

Projemize okulumuzdan 7 öğrencimizle dahil olduk.Projeye 10 farklı okul dahil olmuştur.Özellikle 2020 yılında ortaya çıkan pandemiyle birlikte internet kullanımı daha fazla artmış, dijital teknolojilerin gelişimiyle ortaya çıkan çocuk ve gençleri hedef alan dijital zorbalık, akran zorbalığından türemiş olup çeşitli yönleriyle ondan farklılaşmış ve etki alanını çok daha fazla genişletmiştir. Bu proje ile öğrencilerin dijital ortamlarda daha bilinçli olmaları ve her türlü zorbalığın önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmaları amaçlanmaktadır.

Öğrenciler projemizi tanıtmak için okul panosu hazırladılar. Kullandıkları web2 araçları ile logo afiş hazırladılar teknolojiyi iyi amaçlar için kullanmanın önemini kavrayarak sürece aktif dahil oldular.Güvenli internet gününe özel kahoot yarışması ile dijital zorbalığı önleme kapsamında sorular olan bir yarışmaya katıldılar.Ayrıca Dr. Seda Özer Şanal ile dijital zorbalık konulu uzman görüşmesi gerçekleştirdiler.Bunun dışında yapılan tüm online toplantılara aktif katılıp görev ve sorumluluk bilinciyle hareket ettiler.Projemizin son ürününde dijital zorbalık konulu  bir ortak e kitap oluşturarak projelerini sonlandırdılar.

Proje sürecini aktif bir şekilde geçirerek emek veren  öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum.

07-05-202207-05-2022

Yayın: 07.05.2022 - Güncelleme: 29.02.2024 16:44 - Görüntülenme: 238