İSTANBUL / MALTEPE - Hasan Şadoğlu Ortaokulu

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 102.yıldönümünü kutluyoruz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle anıyoruz. Değerli şairimizin ruhu şad olsun. Törende emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Mrt

Bilim ve teknoloji haftası 8-14 mart tarihleri arasında kutlanmaktadır.Haftanın amacı bilim ve teknolojiye öğrencilerin ilgilerini çekmek ve gelişmelerden haberdar etmektir.Bu kapsamda okulumuzda yapılan çalışmalarımızdan örnekler.

Mrt

7.Sınıfglar arası 14 Mart Pi günü maratonu, matematik yarışması neşeli anlara sahne oldu. Yarışmanın kazananı 7H sınıf öğrencileri Tolga ve Sena ödül olarak sınıflarına ücretsiz bir okul gezisi kazandılar. Maratona katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

AB  Akreditasyon  Okul Eğitimi Öğrenci hareketliliği 2021-1-TR01KA121-SCH-00000-8801 Nolu proje kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri Romanya/Bükreş hareketliliğini gerçekleştirdiler. Hareketlilik kapsamında belirlenen okullarda ders gözlem faaliyetleri yapıldı. Bir hafta süresince yapılan etkinliklerde akreditasyon programımızın hedefleri üzerinde duruldu. Eğitimin uluslararası boyutta gerçekleştirilmesi ve pekiştirilmesi sağlandı. Öğrenciler yeni bir ortama ve kültüre uyum sağlamayı öğrenirken, yabancı dillerini de geliştirme imkanı buldular. Aynı zamanda iletişim ve problem çözme becerilerini geliştirme, küresel bir bakış açısından bakma fırsatını yakaladılar.

Mrt

Mezun öğrencilerimiz, LGS ve yeni okullarına ilişkin tecrübelerini 8.sınıf öğrencilerimizle okulumuzda yapılan etkinlikle paylaştılar. Sınava hazırlık taktikleri, okulların imkanları gibi birçok konuda mezun öğrencilerimiz gelen soruları cevapladılar. Etkinlikte emeği geçen rehber öğretmenimiz Tuğba AKTAY'a ve mezun öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde el ele vererek yaralarımızı sarmaya çalışırken, velilerimizin ve halkımızın  ayni yardımlarını ivedilikle çalışarak Maltepe Kaymakamlığımıza ulaştırıyoruz.

Şbt

Müthiş mücadeleye sahne olan maçta rakibi Dumlupınar ortaokulunu 3-2 lik skorla mağlup eden yıldız erkek voleybol takımımız ilçe şampiyonu olmuştur. Sporcularımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

TED Rönesans Koleji'nin düzenlemiş olduğu spor şenliğinde yıldız kızlar takımımız şampiyon olarak başarılarını çifte kupa ile taçlandırdılar. Ögrencilerimizi ve öğretmenlerimizi büyük başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Ara

Velilerimizin desteği ile yenilediğimiz okul kütüphanemizin açılış töreni bugün Maltepe Kaymakamı Sayın Bahri TİRYAKİ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat ALTINÖZ'ün katılımları ile gerçekleştirildi. Bu güzel eserde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizle...

Ara

Özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler günü sergimiz açıldı.

Kas

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda ulusal çapta yapılacak olan deprem tatbikati öncesinde, öğrencileriimizin deprem sırasında yapılacaklara ilişkin farkındalıklarını artırmak amacıyla,  Kaymakamımız Sayın Bahri TİRYAKİ'nin de  katılımları ile "Çök- Kapan- Tutun" tatbikatımızı gerçekleştirdik.

Kas

Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü okulumuzda yaptığımız törenle kutladık.

Kas

Okulumuz fen laboratuvarı yeni görünümü ve yenilenen malzemeleri ile  öğrencilerimizin kullanımına açıldı.

Haz

8.Sınıf öğrencilerimizi yapılan mezuniyet töreni ile uğurladık. 2021-2022 Eğitim öğretim yılında 8C sınıfı öğrencimiz Zeynep ÖZGEL okul birincisi, 8K sınıfında Oğuz Fatih TEPE okul ikincisi, 8D sınıfından Engin Utku TURNA okul üçüncüsü olarak okulumuzdan derece ile mezun oldular.  Okul birincisi Zeynep ÖZGEL'in mezuniyet kütüğüne plaket çakma seromonisinin ardından öğrencilerimiz mezuniyet sevinicini çoşkuyla kutladılar.

Dijital Zorbalığı Önleyebiliriz E-Twinning Projesi